Ženy jsou nejkrásnější v 38,9 letech, spočítali vědci. Strach ze stárnutí je tak zbytečný

Krása je subjektivní pojem, který nemá jasnou definici a v průběhu let se mění. “I tak je v lidech hluboce zakořeněna posedlost krásou, která odráží určité osobní a společenské standardy,” uvedli vědci z Bostonské univerzity.

Zatímco se před třiceti až čtyřiceti lety pohyboval průměrný věk nejatraktivnějších žen kolem 33,2 let, v současné době se vyšplhal až na 38,9 let. Toto zjištění by si měly vzít ženy, které mají strach ze stárnutí, rozhodně k srdci. Čím to, že jsou současné ženy nejatraktivnější až na prahu čtyřicítky?

Zdroj fotky: Shutterstock

Dnešní ženy si více zakládají na zdravém životním stylu, hlídají si jídelníček, pravidelně cvičí a hezky se oblékají. Také více než jejich předchůdkyně dbají na svůj vzhled, navštěvují kadeřnici, manikérku, kosmetičku a také používají kvalitní pleťovou a tělovou kosmetiku.

V každém případě je věk pouze číslo a spousta žen je krásných a atraktivních bez ohledu na to, kolik mají let. Příkladem jsou Jennifer Lopez (51), Monica Bellucci (56), Charlize Theron (45), Penélope Cruz (46), Eva Longoria (45) nebo Julia Roberts (53), které se svou krásou vyrovnají o desítky let mladším ženám.