Geniální využití balzámu na rty: Tento všestranný pomocník nepaří jenom na ústa

Nedáte bez balzámu na rty ani ránu? Od teď jej budete mít ještě radši. Balzám není skvělý pouze na hydrataci suchých a popraskaných rtů. Tato věcička, kterou tak často vidíte přímo u pokladen drogerií a supermarketů, má spoustu dalších alternativních využití. Balzám na rty je podle nás naprosto geniální věc, která skvěle poslouží úplně každému.

Co potřebujete? Základní balzám bez odstínu a problematických látek

Ve většině balzámů na rty najdete vazelínu, včelí vosk, kokosový olej, lanolin, kakaové máslo nebo bambucké máslo. Důležitou úlohou těchto složek je blokovat vlhkost a vytvořit ochrannou bariéru. Balzám díky jeho vlastnostem využijete nejen k hydrataci rtů, ale k dalším velmi zajímavým účelům.

Pro následující alternativní užití balzámu na rty si vyberte základní balzám bez odstínu, který není parfémovaný, neobsahuje třpytky, parabeny, sulfáty a další problematické přísady. Jakým způsobem tedy můžete tento čistý balzám na rty využít?

Zdroj fotky: Shutterstock

Konec otlakům a puchýřům z nových bot

Pořídili jste si nové boty a máte strach, že než je rozchodíte, objeví se vám na patě (popřípadě palci) bolestivé oděrky nebo puchýře? Řešením je právě použití balzámu na rty. Než do nových bot vklouznete, natřete si problematická místa na chodidle balzámem. Tento malý pomocník vytvoří neviditelnou ochrannou vrstvu a sníží tření.

Tip: Balzám na rty je výborný také na puchýře a malé ranky či odřeniny. Když jej nanesete na bolestivé místo, vytvoříte tak vrstvu, která funguje jako neprůhledná náplast. Do puchýře, ranky či odřeniny se nedostanou nečistoty a toto bolestivé místo se rychleji zahojí.

Řekněte stop suchému nosu

Máte rýmu, a proto neustále smrkáte? Abyste předešli suchému až rozedřenému a červenému nosu, potírejte si jej po každém smrkání balzámem na rty. Ten vaši pokožku hydratuje a zabrání vzniku nevzhledných míst.

Zdroj fotky: Shutterstock

Balzám na rty jako základní podklad pod oční stíny a rtěnku

Jak jde vůbec dohromady balzám na rty a make-up? Právě balzám můžete použít jako základní podklad pro oční stíny nebo rtěnku. Tento neobvyklý postup vám zaručí, že vám stíny či rtěnka vydrží mnohem déle.

Tip: V kabelce se vám vyplatí nosit také perleťový balzám na rty. V případě nouze jej můžete použít jako rozjasňovač.

Úprava obočí už nebude nikdy snadnější

Ten nejobyčejnější balzám na rty je tou nelepší možnou pomůckou na úpravu obočí. Stačí, kdy balzámem své obočí lehce přetřete a následně jej dotvarujete čistým kartáčkem na obočí.

Zdroj fotky: Shutterstock

Zkroťte neposedné vlasy: Jak jinak než balzámem

Asi to všichni znáte. Učešete si vlasy na stranu a z pěšinky vám začnou na všechny strany trčet neposedné vlasy. Abyste je zkrotili, vetřete si do dlaní opravdu minimální množství balzámu na rty a neposedné vlasy si následně lehce rukama uhlaďte.

Využití balzámu na rty k praktickým účelům: Na kožené boty nebo zaseklý zip

Je důležité, abyste k účelům, které uvádíme níže, používali z hygienických důvodů ještě další balzám na rty. Jakým způsobem vám tedy ještě může posloužit?

  • Nemáte-li zrovna po ruce krém na obuv, takové kožené boty skvěle vyčistíte a hydratujete i balzámem na rty.
  • Rozvazují se vám tkaničky na botách? Zavažte si boty ještě jednou na mašličku a uzel potřete balzámem na rty. Mašlička bude držet mnohem pevněji.
  • Zasekl se vám zip? Natřete zip přímo u jezdce balzámem na rty a máte po problému.
  • Ať děláte, co děláte, nemůžete si z prstu sundat prsten? K tomu, abyste zaseknutý prsten z prstu bezbolestně odstranili vám opět pomůže balzám na rty. Natřete jím místo kolem prstenu a pak prstenem trpělivě otáčejte, dokud se vám jej nepodaří sundat.

Pokračování článku níže...