Domácí kebab v pečicím papíru je lahůdka. Tento virální recept vás dostane

Pouliční klasika si hledá cestu i do domácích kuchyní

Kebab je už pár let nepřehlédnutelnou hvězdou streetfoodu. Jenže právě popularita s sebou přinesla i otázku, co vlastně v jednotlivých kebabárnách jíte. Ne všude pracují s čerstvými plátky masa a mnozí si stěžují polotovary s přísadami, které mají s poctivým dönerem jen málo společného.

To možná vysvětluje, proč se domácí varianta stala takovým fenoménem. Lidé jednoduše chtěli vědět, z čeho jejich kebab je. A když se na Instagramu objevilo první video, kde se mleté maso promění v kebab s využitím trouby a pečicího papíru, nastala lavina nadšených pokusů.

Zdroj fotky: Shutterstock

Virální kebab, který voní domovem

Recept na domácí kebab se šíří neuvěřitelnou rychlostí. Možná i proto, že na videích vypadá výroba překvapivě profesionálně. Masová směs se rozválí mezi dvěma papíry, po upečení se krájí na tenké proužky a najednou před vámi leží něco, co nápadně připomíná kebab z vašeho oblíbeného bistra. Jen voní trochu víc domovem.

Samozřejmě se objevují i hlasy, že je maso sušší nebo že s tradičním kebabem má společné jen jméno. Ale realita je taková, že drtivá většina těch, kdo recept vyzkoušeli, si ho pochvaluje. A protože nejde o nic složitého, lidé se vracejí k troubám a pečicím papírům i několikrát týdně.

Recept na domácí kebab v pečicím papíru

Pro tento virální recept potřebujete jen základní suroviny, které seženete v jakémkoli supermarketu. Mleté maso smíchejte se solí, kořením na kebab a malým množstvím bílého jogurtu. Jogurt pomůže maso zvlhčit a dodá směsi jemnější strukturu.

Hotovou směs rozprostřete na jeden arch pečicího papíru. Přiklopte druhým papírem a válečkem rozválejte do tenké, rovnoměrné vrstvy. Horní list papíru sejměte a pomocí spodního maso opatrně zaviňte do rolády. Papír udrží tvar a zabrání připálení.

Roládu vložte na plech a pečte, dokud nebude maso pevné a propečené. Jakmile trochu vychladne, odstraňte papír a maso nakrájejte na tenké, podélné proužky. Proužky můžete ještě krátce opéct na pánvi pro výraznější chuť, ale není to nutné. Maso servírujte v pita chlebu nebo tortille se zeleninou a omáčkami podle chuti.

Domácí hit, který nepotřebuje výmluvy

Celé kouzlo spočívá v tom, že recept zvládne opravdu každý. Nevyžaduje gril, špíz ani žádnou speciální dovednost. A protože je to recept, který se fotí skoro sám, stal se během pár dní senzací. Když ho někdo sdílí, obvykle dodá, že nečekal nic světoborného, ale výsledek ho prostě bavil.

Domácí kebab v pečicím papíru je důkazem, že i ty nejoblíbenější streetfoodové klasiky si můžete přenést do vlastní kuchyně bez složitých postupů. Je rychlý, levný, a hlavně chutná líp, než byste od receptu z Instagramu čekali. Pokud vás láká něco jiného než tradiční domácí menu, máte jasno. Trouba zapnutá, papír připravený. A virální kebab, který si oblíbil celý internet, už je na cestě.