Bulteriér pokousal dvouměsíční holčičku. Miminko bohužel nepřežilo

O tragédii v Dolním Slezsku informoval polský portál RMF24. Pes rasy bulteriér ve Zhořelci v úterý 2. ledna 2024 v odpoledních hodinách zaútočil na bezbrannou dvouměsíční holčičku. K tragédii mělo podle policejní mluvčí Agnieszky Gogulové dojít v jednom z rodinných domů, kde dítě spolu se svými rodiči a psem žilo.

Několikatýdenní dívenku s těžkými zraněními zejména v oblasti hlavičky přivezli do místní nemocnice ve Zhořelci její rodiče. O její život bojovaly týmy záchranářů, chirurgů a anesteziologů. Nicméně pokousání psem bylo natolik závažné, že se bohužel lékařům nepodařilo miminko zachránit. Holčička čtyři hodiny po převozu do nemocnice zemřela.

Zdroj fotky: Shutterstock

Aktuálně probíhá vyšetřování této tragické události, kterou převzalo Okresní státní zastupitelství ve Zhořelci. Policisté odvezli psa, který zaútočil, do útulku, kde jej budou pozorovat specialisté, aby posoudili jeho reakce a chování. 

Jak uvedla policejní mluvčí Agnieszka Gogolová, v rámci probíhajícího vyšetřování budou objasněny všechny okolnosti tragédie, a to včetně té, které se týkají plemene útočícího psa. Policejní vyšetřování však není v tuto chvíli vedeno proti nikomu a nikdo zatím nebyl ze smrti dvouměsíční holčičky obviněn.

Zdroj: Wprost.pl, Tvn24.pl, Polsatnews.pl, Rmf24.pl