Bolest zad a kloubů? Zbavte se jí masáží těchto tří bodů

Když se dostaví nepříjemná bolest kloubů, zad či páteře, jsou lidé schopni sáhnout po čemkoliv, co jim má od ní pomoci. Bohužel v některých případech jsou i léky, krémy a gely bezradné a v tu chvíli přichází na radu starověká čínská medicína.

Původně tato medicína vychází z teorie meridiánů, která považuje lidské tělo za soubor energetických drah, které dokážou ovlivňovat jeho funkci, tím pádem dokážou pomoci i s bolestí a chronickými problémy.

Bolest zad, páteře a kloubů podle této teorie je výsledek poškozených toků energie právě přes meridiány a vyřešení této bolesti spočívá v obnově energetického toku. A jak na to? Existují dva způsoby, jak toky znovu obnovit – jsou jimi akupunktura a akupresura, což jsou pojmy, které jste jistě už někdy slyšeli.

Ovšem pro vás bude mnohem jednodušší akupresura, protože akupunktura se provádí za pomoci jehel, které se vpichují do těla a z toho důvodu je mnohem lepší, když vám akupunkturu provede kvalifikovaná osoba. Akupresura je mnohem jednodušší metoda, kterou můžete provádět i v pohodlí domova, a není nebezpečná. Pouze stačí, když si na svém těle nahmatáte určité body a jejich masáží bolest pomine. A které body to jsou?

Pokračování článku níže...