Dáváte přednost červenému vínu, nebo bílému vínu? Barva vína hodně prozradí o vaší osobnosti

Říká se, že ve víně je pravda. Ale můžete v něm nalézt také své vlastnosti. Skutečnost, zda preferujete červené víno, nebo bílé víno, totiž hodně vypovídá o tom, jací jste. Patříte tedy k milovníkům červeného, nebo naopak bílého vína? Poznejte své osobnostní rysy!

Z barvy vína lze vyčíst lidské vlastnosti, potvrdil výzkum

Že lze z barvy vína, kterému dáváte přednost, vyčíst vaše vlastnosti? Nejde o pouhé tvrzení vycucané z prstu. Ostatně jej potvrzuje také výzkum americké společnosti Coravin, která se zaměřuje na prodej vín.

Výsledek výzkumu této společnosti poukázal na to, že lidské vlastnosti a charakteristiky se odvíjí také od barvy vína, kterému člověk dává přednost. Jací jsou tedy milovníci červeného vína, a jací naopak milovníci bílého vína?

Vlastnosti lidí, kteří upřednostňují červené víno

Milovníci červeného vína se snaží vychutnávat život plnými doušky a patří rovněž mezi vyznavače kvalitní gastronomie. Ve srovnání s milovníky bílého vína mají lepší znalosti ohledně vína. Častěji například vědí, jak správně držet vinnou sklenici, a rozhodně jim nevadí, když za láhev kvalitního vína utratí vyšší částku.

Zdroj fotky: Shutterstock

Výzkum společnosti Coravin rovněž potvrdil, že milovníci červeného vína jsou spíše introvertní, a tak si rádi kvalitní víno vychutnají sami doma nebo v luxusní restauraci ve dvou. Patří rovněž k typickým ranním ptáčatům. Pokud by si měli pořídit domácí zvíře, budou spíše preferovat psa nežli kočku.

Lidé, kteří upřednostňují červené víno, mají dále dobrodružnou povahu, jsou pokorní a vynikají nadprůměrnými organizačními schopnostmi.

Vlastnosti lidí, kteří dávají přednost bílému vínu

Zajímá vás naopak, jaké jsou vlastnosti lidí, kteří preferují bílé víno? Výzkum společnosti Coravin ukázal, že milovníci bílého vína mají extrovertní povahu a patří k typickým nočním sovám. Nejen, že se tedy rádi baví do noci ve společnosti druhých, mají také skvělý smysl pro humor okořeněný sarkasmem.

Milovníci bílého vína jsou velmi zvědaví a rádi si s ostatními podrbají. Zároveň jsou to neuvěřitelní puntičkáři, kteří dbají na detailech. Pokud by si měli pořídit domácí zvíře, dají rozhodně přednost kočce. I když tito lidé nedají na bílé víno dopustit, jsou šetřiví a za víno nechtějí utrácet. Vždy se poohlíží po té levnější lahvi.

Pokračování článku níže...