Vážila 328 kilogramů a nemohla chodit. Zhubla na polovinu a konečně žije normálně

Boj s morbidní obezitou

Morbidní obezita není jenom o přebytečných kilogramech, ale hlavně o závažných zdravotních rizicích. Ashleyno BMI nad 40 bylo pro její zdraví extrémně nebezpečné. Ke změně ji namotivovala účast v televizním pořadu Můj život s více než 600 librami, v rámci kterého byla zařazena do programu doktora Now, což je pseudonym iránsko-amerického lékaře z Houstounu Younana Nowzaradana, který lidem pomáhá zdravě hubnout.

Každý den pro Ashley znamenal boj s jejím vlastním tělem a s následky, které s sebou nesla její nadměrná váha. Byla na prahu selhání srdce, diabetes byl pro ni reálnou hrozbou a pohybovat se pro ni bylo skoro nemožné. Každý krok byl náročný, každá aktivita spojená s bolestí. Ale i přes tyto překážky Ashley našla sílu bojovat. Díky podpoře svých nejbližších a důvěře v lékařský tým kolem doktora Nowzaradana se rozhodla, že nepřijme svůj stav jako osud, ale jako výzvu ke změně.

Zdroj fotky: Shutterstock

Proměna a nový začátek

Po přijetí do programu doktora Now se začaly dít zázraky. Ashley postupně hubla – a to nejen díky bypassu žaludku a úpravě životního stylu, ale také díky své obrovské vůli a odhodlání. Proměna Ashley nebyla jenom o ztrátě kilogramů. Byla to cesta sebeobjevování a přijetí nového životního stylu. Ashley musela přehodnotit svůj vztah k jídlu, změnit své stravovací návyky a najít radost v pohybu a zdravém životním stylu. To nebylo snadné, ale s každým dalším dnem se stávala silnější a odhodlanější.

Kromě fyzických změn prošla Ashley také emocionální transformací. Ztráta kilogramů jí přinesla novou úroveň sebevědomí a sebedůvěry. Už nemusela skrývat své tělo za volnými šaty nebo se stydět za svůj vzhled. Díky podpoře své rodiny, přátel a lékařského týmu doktora Nowzaradana Ashley postupně dosáhla svého cíle.

Nový život, nová Ashley

Ashley Bratcherová ztratila polovinu své původní váhy a také znovuobjevila radost ze života. Její příběh je důkazem toho, že s odhodláním a podporou je možné změnit tělo i život.

Po dlouhé době se Ashley opět naučila, jak se radovat z drobných věcí. Užívala si každičký moment s rodinou a přáteli, cestovala, objevovala nové zájmy a koníčky. Místo toho, aby se její život točil kolem strachu z jídla a negativních myšlenek spojených s její váhou, začala Ashley žít plnohodnotný, aktivní život.

Ale to nejlepší na Ashleyině příběhu je to, že se stala inspirací pro ostatní. Její síla, odhodlání a pozitivní přístup motivují další lidi k tomu, aby bojovali za své sny.