Odlupování vrchní části nehtu je častý problém. Co je jeho nejčastější příčinou?

Své nehty hydratujte zevnitř i zvenčí

Chcete-li zmírnit odlupování vrchní části nehtu, zaměřte se v prvé řadě na hydrataci. Zkuste v průběhu dne vypít alespoň 1,5 litru čisté neperlivé vody, své nehty hydratujte také zvenčí. A to nejen pomocí speciálních nehtových olejíčků. Pomůže vám také používání kvalitních krémů na ruce, které nanášejte nejméně dvakrát za den.

Na kvalitním odlakovači a laku na nehty záleží

Abyste předešli odlupování nehtů, používejte výhradně kvalitní nehtové produkty. Vyhýbejte se zejména odlakovačům s acetonem, které podporují vysušování a třepení nehtů. I v případě laků na nehty čtěte nejprve jejich složení. Kvalitní lak na nehty by neměl obsahovat agresivní chemii, která nehet poškozuje a vysušuje.

Zdroj fotky: Shutterstock

Dodejte svým nehtům potřebné živiny

V neposlední řadě zkuste své tělo zásobit dostatkem vitamínů a minerálů. Do svého jídelníčku zařaďte více ovoce a zeleniny. Zdraví vašich nehtů podpoří zejména provitamin A, vitaminy řady B, vitaminy E a C, železo a zinek, které můžete rovněž přijímat v doplňcích stravy.

Pořídit si zkuste rovněž speciální olej na nehty obohacený o vitamin E, který vaše nehty vyživí, hydratuje, zpevní a předejde jejich dalšímu odlupování.

Zdroj: Prevention.com, Healthline.com, Hollandandbarrett.com