Tajemství zvětšeného břicha: Co vše vám prozradí o vašem zdraví?

Trápí vás větší bříško? Díky tvaru vašeho břicha můžete odhalit řadu zdravotních problémů nebo nedostatků vašeho životního stylu. Jestli máte navíc pocit, že se nedokážete zbavit přebytečných kilogramů, právě tvar vašeho břicha může být klíčem k tomu, proč se to děje. Když odhalíte příčinu, najdete tu správnou cestu ke zdraví.

Břicho po porodu

Zvětšené bříško po porodu trápí ženy, které prošly těhotenstvím. Měla byste si uvědomit, že jde o přirozenou součást procesu změn, kterým ženské tělo prochází, aby přivedlo na svět nový život. Jedním z hlavních faktorů přispívajících ke vzniku bříška po porodu je oslabení břišních svalů v důsledku roztažení břišní stěny během těhotenství.

Během těhotenství se břišní svaly natáhnou, aby poskytly místo rostoucímu plodu. Po porodu jsou tyto svaly oslabené a rozestoupené, což vede k většímu objemu břicha. Jak tento problém vyřešit? Zaměřte se na pravidelné cvičení, jehož cílem je posílení břišních svalů. Ideální je pro vás například pravidelné cvičení na gymnastickém míči, přímý a boční plank nebo jóga. Po šestinedělí začínejte se cvičením postupně a – pokud je to možné – pod dohledem odborníka.

Pokračování článku níže...