Dvouroční chlapeček s Downovým syndromem si rozumí se svou sestřičkou díky hudbě. Podívejte se, co se stane, když jeho sestra začne hrát

Účinná forma terapie

Rodiče malého chlapce z našeho příběhu se často potýkají s výzvami v jeho výchově a péči. Nicméně, jejich starší dcera se stala nečekaným průvodcem svého bratra, a to v momentě, kdy objevila sílu hudby.

V případě jejího mladšího bratra s Downovým syndromem se totiž ukázalo, že hudba pro něj představuje účinnou formu terapie. Jeho starší sestra zjistila, že když začne hrát na kytaru a zpívat, její bratr se uklidní a začne projevovat zájem o melodii, kterou slyší.

Chlapec díky hudbě projevuje emoce

Zázračná hudba se tak stala skvělým prostředkem k propojení mezi sourozenci. Jejich společné hudební chvíle jsou zdrojem radosti, ale také určitou formou společné komunikace.

Pohled na tuto sourozeneckou dvojku při hraní a zpívání je velmi dojemný. Malý chlapec, který má kvůli svému postižení velké problémy s mluvením, projevuje díky hudbě své emoce a pokouší se o zpěv. Starší sestra se tak stala jeho průvodkyní do nádherného světa melodií, kde se jejich vzájemná láska a porozumění propojují nejvíce.