Sedmiletá šikulka: Školačka čte pravidelně knihy v domově důchodců

Tato dívka je dcerou Tiffany, která v domově důchodců působí jako ředitelka aktivit. Právě proto malá Maggie toto centrum pro seniory tak dobře zná. Když jednou přišla svou maminku navštívit do práce, vzala si s sebou také pár knih. Následně se rozhodla, že je přečte místním seniorům. A tím to všechno začalo.

Maggiino čtení se zdejším babičkám a dědečkům zalíbilo natolik, že začala v domově pro seniory číst pravidelně. Nyní se této své zálibě věnuje dvakrát do týdne. Vždy ji při tom doprovází maminka, která se ujišťuje, že Maggie svým čtením nikoho neruší.

Maggie má v domově pro seniory také svou parťačku, kterou je bývalá učitelka základní školy Patti Griggsová. Právě paní Griggsová se ráda vrátila ke své původní profesi, aby mohla radit Maggie při čtení. Nabízí holčičce složitější knihy, než které by si sama vybrala, a posouvá ji ve čtení dál.

Když se dveře domova pro seniory znovu otevřou a do místnosti vstoupí drobná postava se zářivým úsměvem a batohem plným knih, babičky a dědečkové ví, že to je opět “jejich” Maggie Kuznia. Tato malá milovnice knih přináší nejen příběhy a dobrodružství prostřednictvím svých předčítání, ale také svou nezdolnou dávku radosti a nadšení. Její přítomnost není jenom prostým čtením; je to spojení dvou generací, které sdílí lásku ke knihám a obohacují se navzájem.