Mladí manželé neměli peníze na nový dům, koupili si ruinu u lesa. Přestavěli ji na domov snů

Rekonstrukci prováděli svépomocí

I přes veškeré obtíže, které s sebou takový projekt přináší, byli mladí manželé odhodlaní proměnit tuto starou ruinu v něco úžasného. Svůj domov si představovali jako místo plné pohádkového kouzla, harmonie s přírodou a útulnosti.

Neměli ale na předražené stavební firmy ani na profesionální řemeslníky. Místo toho se rozhodli vzít rekonstrukci do svých rukou a začít s opravami sami. Každý kousek práce byl náročný a vyžadoval trpělivost a odhodlání. Začali od nejzákladnějších věcí, jako byla střecha a konstrukce domu, a pokračovali postupně dál.

Zdroj fotky: Shutterstock

Snažili se zachovat původní charakter domu

Při renovaci se snažili zachovat původní charakter domu. Nechtěli, aby jejich domov vypadal jako další moderní betonová stavba, kterých je plno. Chtěli, aby jejich dům měl duši a spojení s přírodou kolem.

Jedním z nejvýznamnějších prvků domu byla stará kamenná pec. Nejen že sloužila k vytápění domu, ale představovala i střed společenského života rodiny. Zachování této peci bylo pro mladé manžele hrozně důležité, nejen kvůli praktickým účelům, ale i kvůli historické a estetické hodnotě.

Manželé si splnili svůj sen

Co začalo jako víkendový projekt, se postupem času proměnilo v trvalé bydlení. Ruina se změnila v útulný domov, kde mladí manželé nyní bydlí se svými dětmi.

Díky odhodlání a tvrdé práci se jim podařilo změnit zchátralou stavbu v nádherný domov, kde nyní žijí jako v pohádce. Jejich příběh je inspirací pro všechny, kteří touží po bydlení snů.