Otec potrestal dceru za to, že ve škole šikanovala spolužáka s rakovinou. Zvolil trest, na který se nezapomíná

Dívku škola potrestala, otec se rozhodl pro další postih

Dívka základní školy šikanovala spolužáka nemocného rakovinou. I když byla kázeňsky potrestána vedením školy, tato šikana byla neodpustitelná. Dívčin otec se proto rozhodl, že ji potrestá tak, aby na to do konce svého života nezapomněla. Zvolil přitom velmi netradiční trest.

Ve snaze, aby se dcera poučila z chyby a cítila následky svého jednání, se její táta rozhodl pro něco, nad čím někomu zůstává pouze hlava stát. Škola provedla svůj standardní postih, ale otec cítil, že musí podniknout kroky, které zajistí, aby se jeho dcera takovým způsobem nechovala znovu.

Zdroj fotky: Shutterstock

Otec si byl vědom kontroverze svého trestu

Trest může nabývat různých forem, ačkoliv moderní přístup preferuje odchýlení od fyzických trestů ve prospěch vysvětlování chyb. Každý případ vyžaduje individuální a uvážlivý přístup, což ilustruje i rozhodnutí otce, který si byl vědom kontroverze svého činu.

V čem tedy spočívala otcova reakce na šikanu? Oholil své dceři kompletně vlasy, aby si uvědomila, jaké to je přijít o vlasy v důsledku nemoci a léčby. Toto rozhodnutí vzbudilo rozporuplné názory ve společnosti, ale otec věřil, že pouze vážný trest odpovídá závažnosti činu.

Rodičovství někdy vyžaduje odvážná rozhodnutí

Celý příběh ukazuje, že rodičovství někdy vyžaduje odvážná rozhodnutí a citlivý přístup k výchově dětí. Diskuse o různých metodách trestu a jejich účinnosti podtrhuje nutnost promyšleného postupu v zájmu vytvoření respektujícího a ohleduplného prostředí pro všechny děti.

Zdroj: sv.stories.newsner.com, Prosvet.cz