Zemřel Horst Fuchs. Smrt krále teleshoppingu jeho rodina tajila 5 měsíců

Král teleshoppingu, Horst Fuchs, dokázal prodat naprosto cokoliv a jeho reklamní spoty byly legendární. O to všechny zaskočila smutná zpráva, že tento guru středoevrospkého teleshoppingu zemřel. Naposledy vydechl již 11. července 2023. Rodina Horsta Fuchse však jeho smrt celých 5 měsíců tajila před světem.

Zesnulý Horst Fuchs je legendou teleshoppingu. Když se řekne jeho jméno, snad každému se vybaví okázalé chování, výrazné oblečení, náušnice, hodinky, spousta prstenů a také brýle s tónovanými skly. Jeho vizáž připomínala movitého turistu 80. let 20. století a stala se jeho prodejní značkou.

Ve svých reklamních spotech dokázal Horst Fuchs mluvit o prodávaném předmětu velmi přesvědčivě a navíc v praktických zkouškách názorně ukazoval kvality prodávaného výrobku. Legendární je například jeho smažení vajíček na karoserii auta, kterou nejprve ošetřil nabízeným speciálním přípravkem sloužícím k ochraně karoserií. Přesvědčivě nabízel například také kráječ na zeleninu, se kterým dokázal nakrájet prakticky cokoliv a jakýmkoliv způsobem.

Bohužel tento guru teleshoppingu již není mezi námi. O tom, že Horst Fuchs zemřel, informovala jeho rodina velmi stručně a s pětiměsíčním zpožděním prostřednictvím rakouského webu Benu.at.

„24. dubna 1946 – 11. července 2023. S láskou a vděčností. Truchlící rodina,“ uvedli stručně Fuchsovi rodinní příslušníci bez jakýchkoliv dalších podrobností.

Horst Fuchs se narodila 24. dubna 1946 v německém Frankfurt nad Mohanem. Nejprve pracoval jako dělník v automobilce. Následně se v něm projevil jeho obchodnický talent a začal prodávat auta – nejprve na pouličních trzích a poté v televizi.

V roce 1984 se odstěhoval do Rakouska, kde se stal kreativním ředitelem rakouské firmy WS Invention. Právě pro ni připravoval své legendární teleshoppingové spoty, které do českého znění daboval herec Zdeněk Junák. Horst Fuchs zemřel 11. července 2023 ve Vídni ve věku 77 let. Navždy se svým teleshoppingem zapsal do našich srdcí!

Zdroj: iDnes.cz, Benu.at/traueranzeigen, Wikipedia.org

 

Pokračování článku níže...