Jak se zbavit pavouků v domě? Vyzkoušejte tyto triky

Podle babské rady fungují nejlépe kaštany

Až si domů ponesete kaštany na podzimní dekorace, využít je můžete také zcela netypickým způsobem. A to k odpuzení pavouků, kteří žijí ve vaší domácnosti. Kaštany umístěte na parapety a do míst, kde se pavouci nejčastěji zdržují. Podle rad našich babiček byste měla tímto způsobem pavouky navždy vypudit ze svého domu.

Zdroj: Shutterstock.com

Pavouci nesnášejí vůni citronu

Měla byste také vědět, že pavouci nemohou ani cítit vůni citrusových plodů, a to především citronu. Do všech skulinek proto dejte kousíčky čerstvé citronové kůry. Různá zákoutí, kde si osminohá stvoření nejraději lebedí, rovněž vystříkejte lehce zředěnou citronovou šťávou.

Esenciální mátový, skořicový či eukalyptový olej: Odpuzuje pavouky a zároveň voní

V rozprašovači můžete rovněž smíchat vodu s několika kapkami esenciálního oleje s vůní máty, skořice či eukalyptu. Použít můžete také kombinaci těchto přírodních olejů. Tímto roztokem opět postříkejte všechna zákoutí. Nezapomeňte ovšem ani na okenní rámy. Pavouci se k vám domů totiž dostanou i tou nejmenší škvírečkou.

Tip: Nemusíte používat pouze esenciální mátový olej. V boji proti pavoukům žijícím ve vaší domácnosti vám pomůže také čerstvá máta, kterou budete pěstovat v truhlíku za oknem.

Zdroj: Shutterstock.com

Pomůže vám i ocet

Jestli zrovna nemáte po ruce esenciální oleje, a přesto se chcete okamžitě pustit do boje proti pavoukům, i tak máte možnost. Nalijte do rozprašovače klasický ocet, jehož nepříjemný pach pavouky spolehlivě odradí.

Pořiďte si elektronický plašič

Nemusíte spoléhat pouze na babské rady, k odpuzení pavouků můžete použít i elektronický plašič. Jde o zařízení, které vydává zvuk neslyšitelný pro člověka. Tento signál je však doslova nesnesitelný pro pavouka. Abyste osminohá stvoření skutečně vyhnali ze své domácnosti, pořiďte si do každého pokoje po jednom elektronickém plašiči.

Zdroj: Shutterstock.com

Co dělat, aby se pavouci nevrátili?

I když ze svého domu vypudíte většinu pavouků, stále je tu riziko, že se k vám jednou vrátí. Co byste tedy měla dělat, aby se k vám zase nenastěhovala celá kolonie pavouků?

  • Pořiďte si sítě do oken.
  • Odstraňte v blízkosti oken a dveří večerní venkovní osvětlení, které přitahuje hmyz.
  • Nikdy nenechávejte ani na chvíli otevřené vchodové dveře nebo dveře od terasy či balkonu.
  • Pořiďte si domů psa nebo kočku. Domácí mazlíčci pavouky rádi loví a vyrušují je v jejich činnosti. Pavouci se tak raději odstěhují k sousedům.