Jak se pozná blížící se smrt? Zdravotní sestra z hospicu popsala, jak se chovají lidé, než zemřou

Zdravotní sestra mluví o smrtelném pohledu

Když se blíží konec života, většina lidí začne vykazovat specifické chování, které Julie McFaddenová nazývá smrtelným pohledem. Tito lidé se často upínají k určité části místnosti, ať už se tam děje cokoli, a zdá se, že jsou nepřítomní. I když je kolem nich rušno nebo se s nimi snažíte komunikovat, reagují minimálně nebo vůbec. Občas se zdá, že vedou rozhovor s někým, koho ostatní nevidí, nebo se prostě usmívají, přestože okolí nemá ponětí, co je vedlo k tomuto projevu radosti.

Podle Julie McFaddenové není tento pohled důvodem k obavám, ale může poskytnout důležitý signál. “Často podle toho vím, že člověku už moc času nezbývá,“ vysvětlila. Dodala, že se tento stav často objevuje několik týdnů až měsíců před samotnou smrtí.

Zdroj fotky: Shutterstock

Lidé na pokraji smrti vidí různé věci

Julie se zmínila o případu jednoho muže, který se před svou smrtí neustále usmíval. Když ho navštívila jeho manželka, muž jí sdělil, že vidí Ježíše. Zdravotní sestřička dále poznamenala, že lidé na prahu smrti mohou vidět různé věci, což často souvisí s jejich náboženským přesvědčením.

Je fascinující, že lidé, kteří se nacházejí na prahu smrti, mohou prožívat různé vnímání. “Někdy však nevidí nic konkrétního, mluví o květech a oblacích. Jiní zase o andělech,“ prozradila Julie McFaddenová.

Tato zdravotní sestra pracující v hospici dále podotkla, že dalším charakteristickým znakem je, že lidé na konci života často „vidí“ svůj vlastní konec. Mohou zažít setkání se svými blízkými, kteří už zemřeli, a to tak intenzivně, že si s nimi dokonce povídají. Takovéto zjevení může zahrnovat rodiče, přátele, příbuzné i milovaná domácí zvířata.

Zdroj: Thesun.co.ukYoutube.com