Týraný pejsek Blade trpěl v bytě nejméně 2 měsíce. Sousedi byli dlouho nečiní a dělali, že se jich to netýká

Jelikož starosta Uherského Hradiště Stanislav Bláha na svém twitterovém účtu o této kauze psal, že zápach se linul z bytu přes zavřené dveře, je tu něco opravdu špatně.

“To znamená, že sousedi v domě mlčeli?  Byt byl plný výkalů, pes bez vody a krmiva, v zoufalosti dokonce vypil i vodu ze záchodové mísy! Proto chci poprosit Vás všechny, pokud máte podezření, že ve vašem okolí je podobný případ, kontaktuje obec, POLICII ČR nebo KVS,” napsal vedoucí neziskové organizace Běhejme a pomáhejme útulkům na Instagramu.

Spousta lidí v komentářích napsala, že i je vytáčí lhostejnost sousedů. Na druhou stranu jsou však rádi, že už je pejsek zachráněný.

“A víte co? I sousedé by si zasloužili trest. Protože dělali, že to nevidí. Museli o tom vědět. Ale lidi kašlou na všechno, dokud se to netýká přímo jich,” uvedla jedna žena pod příspěvkem organizace Běhejme a pomáhejme útulkům.

“Musíme se dívat kolem sebe, musíme vnímat co se děje v okolí. Nedělejme, že se nás to netýká! Týká. Platí to pro všechny. Pro nás pro všechny. Tedy i pro mě! I já se kolikrát jen pozastavil nad tím, co se mi nelíbilo. Třeba jsem pokýval hlavou, něco řekl, ale nenahlásil. 😒 Není to udávání. Je to zamezení zlým věcem. A nemusí se to týkat jen zvířat!” přidal svůj názor moderátor Honza Musil.

Zdroj: Instagram.com/behproutulky