Chová se takto váš partner? Okamžitě se s ním rozejděte

Hrubě zachází s vašimi blízkými

Respekt k vašim blízkým je důležitou součástí zdravého vztahu. Pokud váš partner nezachází s vašimi blízkými s úctou a respektem, je to varovný signál.

Neustále vám připomíná minulost

Vyčítá vám muž neustále vaše minulé chyby a selhání? Není to konstruktivní způsob, jak vést zdravý vztah.

Píše si s jinými ženami a schází se s nimi

Jestliže vašemu muži chybí hranice v komunikaci s jinými ženami, a dokonce s nimi schází za vašimi zády, je to vážný zásah do důvěry vašeho vztahu.

Ukazuje vaše intimní fotky ostatním

Sdílení vašich nahých fotek bez vašeho souhlasu je porušením důvěry, ale také hraničí s porušením zákona. Tento druh chování je nepřijatelný.

Zdroj fotky: Shutterstock

Hrozí vám fyzickým násilím nebo vás bije

Jakékoli fyzické násilí ve vztahu (i jeho hrozba) je nepřijatelné a nebezpečné. Pokud se cítíte ohrožena ve svém vlastním domově, okamžitě jednejte a vyhledejte pomoc.

Lže vám

Důvěra je základem každého zdravého vztahu. Jestli váš partner pravidelně lže a věší vám bulíky na nos, je to závažný problém, který rozhodně řešte.

Ponižuje vás před ostatními

Ve zdravém vztahu by měla být zachována vzájemná úcta a důstojnost. Pokud vás muž ponižuje či zesměšňuje vaše pocity nebo jednání před ostatními, není to přijatelné chování.

Nevěří vám

Nedůvěřuje vám váš partner a nevěří ani vašim slovům? Je to velký problém, protože důvěra by měla být základním kamenem každého vztahu.

Není schopen řešit vaše vztahové problémy

Komunikace a schopnost řešit konflikty jsou ve zdravém vztahu zásadní. Jestliže váš partner nechce nebo není schopen řešit problémy ve vztahu, je to známka stagnace a problémů.

Zdroj fotky: Shutterstock

Využívá vaší dobré vůle

Cítíte, že vás muž využívá nebo zneužívá vaši dobrou vůli či ochotu? Měla byste nad budoucností tohoto vztahu vážně popřemýšlet.

Nepodporuje vás ani v těžkých časech

Vztah by měl být místo, kde se můžete obrátit v těžkých časech pro podporu a porozumění. Není tu pro vás váš muž ani v těch nejhorších okamžicích? Nemáte zdravý vztah.

Často užívá návykové látky

Konzumace alkoholu a omamných látek může vážně ovlivnit partnerovo chování a stabilitu vztahu. Máte-li doma alkoholika, vezměte raději nohy na ramena.

Máte od něj nedostatek ocenění a respektu

Pokud váš partner nedokáže ocenit vaše úsilí a neváží si vás jako partnerky, je to varovný signál. Raději od něj ruce pryč.