Zemřel skvělý český herec s nezapomenutelným hlasem. Měl 87 let

“O některých lidech si člověk myslí, že jsou nesmrtelní, vždy tady byli a vždy budou… a Tys byl jeden z nich… obdivovala jsem Tvou výdrž i energii, že s námi i soukromě zvládáš jezdit po světě. S Kukačkama, ze kterých je tato fotka, jsme spolu ještě před pár dny byli na Moravě.. mrzí mne, že Palomequeho v Donu Quijotovi už nedozkoušíš… Budeš mi (i celému divadlu) moc chybět! Romana. R. I. P. Karel Hábl,” napsala principálka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková na sociálních sítích.

Český herec Karel Hábl se narodil 6. července 1936 v Pelhřimově. Po ukončení DAMU v roce 1963 nastoupil do angažmá v Městském divadle v Pardubicích. Následně působil v Kolíně a od roku 1968 se stal dlouholetým členem Hudebního divadla v Karlíně.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Aplausin.cz (@aplausincz)

Karel Hábl podával nezapomenutelné herecké výkony nejen na jevišti, ale zanechal hluboký otisk také ve světě filmu. Zahrál si například ve filmech Adelheid (1969), Léto s kovbojem (1976), Zítra vstanu a opařím se čajem (1977), Lásky mezi kapkami deště (1979), Amadeus (1984) nebo Stalingrad (1993). Jeho posledním filmem byl snímek Anatomie zrady, který se natáčel v roce 2020.

Zahrál si také ve spoustě známých českých i zahraničních seriálů. Jmenujme třeba Návštěvníky, Zdivočelou zemi, Četnické humoresky nebo Tannbach. Karel Hábl byl nejen skvělým hercem, ale také dabérem. Jeho nezapomenutelný hlas jste mohli slyšet zejména v kultovních filmech Vinnetou nebo Old Shatterhand.

Herec Karel Hábl tu po sobě zanechal dceru Báru, tři vnoučata a jedno pravnouče. Čest jeho památce!

Zdroj: Novinky.cz, Echo24.cz, Csfd.cz