Otec chodí s pěti dětmi na vodítku: Je to rodičovský vynález, nebo týrání?

Pět dětí na vodítku: Rodičovskou vychytávku viděly přes 3 miliony lidí

Zasloužilý otec z amerického Kentucky zveřejnil na sociálních sítích video, které způsobilo obrovskou kontroverzi. V tomto videu majícím již přes 3 miliony zhlédnutí totiž ukázal, jak jde se svými pěti dětmi na procházku a má je přitom všechny na vodítku.

Jak vychytávka tohoto pětinásobného otce konkrétně vypadá? Svým pěti batolatům – třem holčičkám a dvěma chlapečkům – dal malé roztomilé baťůžky opatřené bezpečnostním bederním pásem. K těmto baťůžkům následně připojil dlouhé šňůrky, za které své děti během procházky vede, jako kdyby byly na vodítku.

Video vyvolalo obrovskou kontroverzi

Video této neobvyklé rodičovské vychytávky způsobilo na internetu obrovskou kontroverzi. Spousta lidí byla z chování pětinásobného táty v šoku. Dali mu jasně vědět, aby si uvědomil, že jeho děti nejsou rozhodně žádní psi a že na vodítko nepatří. Svoboda a samostatnost dětí by totiž podle nich měly být na prvním místě.

Našli se však tací, kteří tohoto tátu obhajovali s tím, že jde o skvělý způsob, jak venku zajistit bezpečnost potomků a jak je mít pod kontrolou. Podle této skupiny lidí je lepší mít své děti v bezpečí než později litovat, že jsem je jako rodič neochránil.

Otec se rozhodl promluvit

Jelikož video s pěti dětmi na vodítku vyvolalo mezi veřejností obrovské kontroverze, otec se rozhodl o této záležitosti otevřeně promluvit. V rozhovoru pro magazín Today.com uvedl, že jeho pět dětí je v batolecím věku, a tak jsou velmi zvědavé a chtějí neustále objevovat svět. Když vyjde on a jeho manželka z domu, používání vodítka znamená zajištění bezpečnosti jejich pětice dětí a zároveň klid pro rodiče.

Pětinásobný otec dále vysvětlil, že se snažil používat také kočárek, do kterého by se vešly všechny jeho děti. S tímto nápadem však ale nepochodil. Vodítko jeho dětem dává možnost volného pohybu, zatímco rodiče mají své potomky pod kontrolou.

V každém případě je tato rodičovská vychytávka velmi kontroverzní. Myslíte si, že tento táta zachází se svými dětmi jako se psy? Nebo naopak s jeho přístup souhlasíte a máte za to, že jde o chytrý způsob, jak udržet nezbedné děti během procházky venku v bezpečí?

Zdroj: Mom.com, Brightside.me, Yourtango.com