Na Eurovizi 2024 bude Českou republiku reprezentovat zpěvačka Aiko. Zvítězila v národním kole

V květnu 2024 vyšle Česká republika na Eurovizi do švédského Malmö zpěvačku Alenu Shirmanovou alias Aiko. Tato umělkyně zvítězila v online hlasování národního kola, kde zaujala svou písní Pedestal.

Zpěvačka Aiko, která se narodila v Rusku, vyrůstala v Česku a nyní žije ve Velké Británii, vyhrála s písní Pedestal národní kolo diváckého hlasování Eurovize. V květnu 2024 tak bude reprezentovat Českou republiku v mezinárodním kole této hudební soutěže, která se uskuteční ve švédském Malmö.

Do 68. ročníku Eurovision Song Contest je přihlášeno celkem 37 zástupců převážně evropských zemí. Jedním z nich bude právě zpěvačka Aiko, vlastním jménem Alena Shirmanová, zastupující Česko.

Zpěvačka Aiko má na svém kontě celkem tři alba. A to EP (2018), Expiration Date (2019) a Fortune’s Child (2023), na posledním z nich přitom najdete vítěznou skladbu Pedestal. Aiko pravidelně koncertuje a také hostuje na českých i mezinárodních festivalech. Může se pochlubit i tím, že jde o první českou umělkyni, jejíž tvář byla vyobrazena na legendárním Times Square během celosvětové kampaně Spotify Equal.

V národním kole Eurovize letos lidé mohli hlasovat nejen pro Aiko, ale také pro zpěvačky Lenny, Giannu Lei a Elly, skupinu MYDY nebo pro zpěváky Toma Seana a Tomase Robina. Na plné čáře zvítězila Aiko a podle ohlasů na sociálních sítích jí to zvláště její fanoušci moc přejí.

“Yaaaay!!! Konečně po tolika letech máme šanci na Eurovision!!!”, “Alenko, moc gratuluju, hodně jsem ti to přál!”, “Super! Hlasoval jsem pro vás. Jsem velmi rád. Hodně štěstí na Eurovizi.”,  “Yes, držím moc palce, fandím ti od začátku.” Pogratulovali lidé zpěvačce Aiko k jejímu velkému úspěchu a vzkázali jí, že jí budou držet pěsti i ve švédském Malmö.

Jak se vám píseň Pedestal zpěvačky Aiko líbí? Myslíte, že má na Eurovision Song Contest 2024 šanci na úspěch? Napište nám svůj názor do komentářů.

Zdroj: Instagram.com/aikomakesmusic, iRozhlas.cz, Novinky.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokračování článku níže...