Jste majitelkou většího zadečku? Podle vědců jste chytřejší a zdravější než ostatní ženy

Velký zadek a chytřejší mysl

Teď se podíváme na zajímavý aspekt spojený s velkým zadečkem – inteligence. Může existovat nějaký vztah mezi velikostí zadečku a kognitivními schopnostmi? Někteří vědci tvrdí, že ano.

Studie publikovaná v časopise „International Journal of Obesity“ zjistila, že ženy s většími hýžděmi mají obvykle vyšší IQ. Zdá se, že hormony, které ovlivňují tukové buňky v této oblasti, mohou mít pozitivní vliv na mozkovou činnost. Konkrétně jde o hormon adiponektin, který byl spojen právě s lepšími kognitivními schopnostmi.

Proč je lepší velký zadek?

Pokud jste dosud skeptičtí ohledně výhod velkého zadečku, zde je několik dalších důvodů, proč byste měly být pyšné na svou postavu:

1. Lepší držení těla

Velký zadek může přirozeně pomoci s lepším držením těla a zabránit problémům s páteří. Silnější svaly hýždí mohou vést ke zvýšené stabilitě páteře.

2. Zdravé sebevědomí

Když se cítíte dobře ve své kůži, máte tendenci být sebevědomější. Velký zadek může zvýšit vaše sebevědomí a sebedůvěru – naučte se ho proto mít ráda!

Zdroj fotky: Shutterstock

3. Symetrie těla

Velký zadek může přispět k celkové symetrii těla a vytvořit esteticky příjemný vzhled. Přece jenom, větší zadečky jsou teď v kurzu.

Zdá se, že velký zadeček může přinášet několik výhod, včetně lepšího zdraví a vyššího IQ. Nejde jen o estetický prvek, ale také o ukazatel celkové pohody a vitality. Místo toho, abyste se snažily dosáhnout „dokonalé“ postavy podle společenských standardů, měly byste se soustředit na své zdraví a sebevědomí. A pokud jste majitelkou většího zadečku, můžete se těšit na tyto potenciální výhody a být na něj patřičně hrdá!